Klimaat Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz wordt ook wel de plek van de eeuwige lente genoemd. Dit omdat het weer hier altijd zacht en lenteachtig is.

Klimaat van Puerto de la Cruz

Klimaat Puerto de la Cruz is een vochtige en wat grijzere plek dan het zuiden van Tenerife. Vaak is het bewolkt en niet strak blauw. De temperaturen in Puerto de la Cruz zijn wel lekker aangenaam.

Door de vochtigheid is het bij echte hitte vaak ook benauwder en voelt het klammer aan dan op andere plekken. Voor een zonvakantie ben je op Puerto de la Cruz op het juiste adres.

Het Weer in Puerto de la Cruz

Januari en februari zijn relatief de koudste maanden in Puerto de la Cruz. Je moet dan denken aan een maximum temperatuur van 18 graden. Het aantal dagen dat het gemiddeld regent in die maanden is twaalf. Juli en augustus zijn de warmste maanden met maximum temperaturen van 26 tot 28 graden.

De regenkans is in die maanden nihil en het gemiddelde aantal zonuren ligt rond de tien. De gemiddelde temperatuur van de zee varieert van 19 graden in januari tot 23 graden in augustus, september en oktober. In Puerto de la Cruz is het vaak kouder dan op andere plekken op Tenerife.

De vulkaan El Teide geeft de scheiding aan van het droge zuiden en het nattere noorden van Tenerife. In de winter en het voorjaar kunnen er op Tenerife grote verschillen voorkomen in temperatuur.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail