Puerto de la Cruz Bezienswaardigheden

De grote badplaats Puerto de la Cruz heeft genoeg te bieden op het gebied van activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de restaurantjes en winkeltjes zijn er prachtige plekken om te genieten van de natuur en geschiedenis van de stad.

Loro Parque in Puerto de la Cruz

Bezienswaardigheden Loro Parque is het dierenpark en de plantentuin van Puerto de la Cruz. Vroeger was het park alleen voor papegaaien, hier komt de naam Loro Parque ook vandaan. Loro Parque betekent namelijk papegaaienpark.

Het park ging open in 1972 en langzaam werd het ook toegankelijk voor andere dieren. Tegenwoordig is het park vooral bekend om de orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Loro Parque heeft het grootste dolfijnenshow-aquarium van Europa.

Ook bevat het park het grootste indoor pinguïnverblijf ter wereld en tot slot ook de langste aquariumtunnel van Europa. In het park worden verschillende shows gegeven: vijf keer per dag een zeeleeuwenshow, vier keer per dag een dolfijnenshow, zes keer per dag een papegaaienshow, negen keer per dag een film nature vision en drie keer per dag een orka show.

Lago Martianez in Puerto de la Cruz

Het zwembadencomplex heeft acht zoutwaterbaden waarvan drie voor kinderen en vijf voor volwassenen. Toeristen komen hier vaak omdat ze de sterke stroming in de zee niet aandurven. Gezinnen met kinderen kunnen hier veel plezier beleven. Het park trekt niet voor niets duizenden bezoekers.

Het water uit de zee wordt gefilterd in het zwembadencomplex. Het complex is voorzien van toiletten, douches, ligbedden en parasols. Daarnaast heeft het park meren, watervallen, prachtig aangelegde tuinen, zonneweiden en verschillende cafés en restaurantjes om wat te eten en drinken.

Playa Martianez ligt langs het complex. Het strand heeft vulkaanzand en het zeewater heeft een prima temperatuur.

Jardin Botanico : De botanische tuin van Puerto de la Cruz

Als je van tropische vegetatie houdt, is de botanische tuin zeker een aanrader. Het park heeft verschillende tuinen en parken met exotische planten en bomen. De tuin heeft meer dan driehonderd bomen en planten van over de hele wereld.

Wanneer je in de botanische tuin bent, moet je de ficus gezien hebben. De wortels van deze boom steken boven de grond uit en de boom heeft veel vertakkingen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail