Strand Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz staat niet alleen bekend om zijn mooie strand, maar ook om het grote zwembadencomplex dat aan de kust ligt.

Martianez zwembadencomplex langs het strand van Puerto de la Cruz

Strand Onder veel bezoekers van Puerto de la Cruz is het zwembadencomplex aan de kust erg populair. Voor veel van hen is dit een goed alternatief voor de stranden in Puerto de la Cruz.

Bij veel stranden is namelijk een gevaarlijke stroming. Daarnaast zijn er geen witte stranden, maar stranden met zwart zand. Het zwembadencomplex heeft acht zoutwaterbaden. Drie voor kinderen en vijf voor volwassenen. Verder is het complex voorzien van een toilet, douches, ligbedden en parasols.

Playa Jardín van Puerto de la Cruz

De Canarische kunstenaar César Manrique heeft Playa Jardín ontworpen. Het zwarte strand is verdeeld in drie delen. Op het eerste deel van het strand vind je voornamelijk toeristen. Hier zijn plekken om ligstoelen te huren en er is een restaurantje voor de toeristen.

Dan is er het kleinste deel van het strand. Dat is het tweede deel. En tot slot het derde deel dat vooral gebruikt wordt door de bewoners van Tenerife. Hier zijn de minste stenen in het water en is het zand het meest fijn. De delen worden gescheiden door kleine rotsen en het strand wordt beschermd door golfbrekers.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail